Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verkoper huis kan hoog bod belegger nauwelijks weerstaan

18-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1432 keer bekeken
  •  
Huizen_Nederland 930x520
De meeste huizenverkopers verkopen het liefst aan iemand die er ook echt gaat wonen, blijkt uit een enquête van Funda. Toch zwichten veel mensen toch als beleggers, die het pand willen verhuren, beduidend meer geld gaan bieden.
Zo'n driekwart van de 1200 ondervraagden zegt een voorkeur voor particuliere kopers boven beleggers te hebben. Verder vindt meer dan de helft het belangrijk dat de koper zelf in de woning gaat wonen.

Zwichten voor beleggersgeld

Uit gegevens die Funda uit haar eigen websites heeft opgevist, komt echter een ander beeld naar voren. Daaruit blijkt dat verkopers veelal tóch zwichten voor beleggers, die vaak meer geld te bieden hebben.

Circa een vijfde van alle respondenten, ook degenen zonder concrete verkoopintentie, gaf aan de woning nooit te zullen verkopen aan een belegger, ook niet als deze de hoogste prijs biedt. Maar ongeveer de helft van de woningbezitters zou toch zwichten bij een prijsverschil van 10.000 euro of minder. Als een belegger 50.000 euro meer biedt, geeft 67 procent aan toch overstag te gaan. ANP

Meer over:

huizenmarkt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!