Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Verkoopstop HEMA fietssloten

13 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Slot Hema
Winkelketen HEMA stopt tijdelijk met de verkoop van fietssloten met de naam 'ketting met slot'. Het bedrijf wil de kwaliteit en betrouwbaarheid van de sloten nader onderzoeken. Uit een test van Kassa blijkt dat deze sloten vaak zijn te openen met sleutels van andere sloten van hetzelfde model.
Test
Kassa testte 14 sloten (type 90 cm lang, 6 mm dik, gehard stalen ketting) die werden gekocht in 4 verschillende filialen van de HEMA. In 1 op de 6 tests bleek een slot geopend te kunnen worden met een sleutel van een ander slot. Eén getest slot bleek zelfs te kunnen worden geopend met alle overige 13 sleutels. Eén sleutel kreeg 5 verschillende sloten open.
Kassablokkade
HEMA heeft per direct een kassablokkade uitgevoerd, waardoor de betreffende sloten die nog wel in de winkel liggen, niet meer verkocht kunnen worden. Klanten kunnen het slot terugbrengen en krijgen hun geld terug, ook als ze geen aankoopbon meer hebben.

Meer over:

sloten, hema, fietsslot

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

avatar
WimvanDam6215 mei 2017 - 11:38

Volgens mij zijn bijna alle fietssloten gewoon brak:
http://www.lockpickinguniversiteit.nl/axa-fietssloten/

avatar
aquila_genus14 mei 2017 - 4:51

Alsnog beter dan een nieuw slot van de Action.
Plotseling brak het slot af bij het vastmaken.
Geen sleutel dus voor nodig.

avatar
eva duif13 mei 2017 - 23:52

dit is bij axa sloten ook het geval. jaren lang mijn moeders fiets kunnen openen met mijn sleutel. zowel bij het type dender als solid.

avatar
wardtmar13 mei 2017 - 19:36

Goede reactie van HEMA!