Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Vanaf 5 september terug op tv!npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Verkoopstop HEMA fietssloten

13 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Slot Hema
Winkelketen HEMA stopt tijdelijk met de verkoop van fietssloten met de naam 'ketting met slot'. Het bedrijf wil de kwaliteit en betrouwbaarheid van de sloten nader onderzoeken. Uit een test van Kassa blijkt dat deze sloten vaak zijn te openen met sleutels van andere sloten van hetzelfde model.
Test
Kassa testte 14 sloten (type 90 cm lang, 6 mm dik, gehard stalen ketting) die werden gekocht in 4 verschillende filialen van de HEMA. In 1 op de 6 tests bleek een slot geopend te kunnen worden met een sleutel van een ander slot. Eén getest slot bleek zelfs te kunnen worden geopend met alle overige 13 sleutels. Eén sleutel kreeg 5 verschillende sloten open.
Kassablokkade
HEMA heeft per direct een kassablokkade uitgevoerd, waardoor de betreffende sloten die nog wel in de winkel liggen, niet meer verkocht kunnen worden. Klanten kunnen het slot terugbrengen en krijgen hun geld terug, ook als ze geen aankoopbon meer hebben.

Meer over:

sloten, hema, fietsslot

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!