Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verkoopproces failliet Polare afgerond

06-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Polare-LOGO_21.jpg
Met de verkoop van de voorraden en inventaris van de Polare-boekwinkel in Zwolle afgelopen week is het verkoopproces van de failliete boekwinkelketen afgerond. Voor 16 winkels is een doorstart gerealiseerd. Curator Kees van de Meent denkt half april een eerste faillissementsverslag te kunnen publiceren, zei hij maandag.
Duidelijkheid
Dat moet meer duidelijkheid geven over de oorzaken van het faillissement en het aantal arbeidsplaatsen dat behouden blijft. In totaal zijn 16 winkels verkocht, voor 5 vestigingen is geen koper gevonden. In Zwolle hoopt bedrijfsleider Theo Bloks nog een nieuw pand te vinden om in de binnenstad met tweedehands boeken en ramsj verder te gaan.
Curator redelijk tevreden
Van de Meent zegt redelijk tevreden te zijn over de doorstart van 16 vestigingen. ,,Maar er zijn natuurlijk ook benadeelde partijen. Zoals werknemers die hun baan kwijt zijn en de schuldeisers in het faillissement.'' Hoeveel mensen in totaal hun baan behouden, kon Van de Meent nu nog niet zeggen. Daar zal later deze maand meer duidelijkheid over zijn.
Samenvoeging
Polare ging eind februari failliet. De boekwinkelketen ontstond in 2012 door de samenvoeging van Selexyz en De Slegte en was tot aan het faillissement eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij Procures. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!