Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verkoop tweedehandscampers en -caravans flink in de lift

08-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
caravan 1127

De verkoop van tweedehandscampers verdubbelde in maart bijna ten opzichte van vorig jaar en de afzet van caravans nam met ruim een derde toe. Dat blijkt volgens brancheorganisatie Bovag uit de verkoopcijfers van tweedehandscaravans en campers van dataspecialist RDC.

"Caravanbedrijven profiteerden van de maatregel om de showrooms weer op afspraak te mogen openen, die sinds begin maart van kracht is", aldus Bovag. Volgens de branchevereniging maakte de bedrijven daarmee de achterstand die ze opliepen in januari en februari goed. Toen moesten de showrooms nog dichtblijven.

Verkoop van tweedehandscampers nam met 39 procent toe

Uiteindelijk werden er in het eerste kwartaal van dit jaar 3159 tweedehandscaravans verkocht. Dat is 7 procent meer dan in dezelfde periode in 2020. Het aantal verkochte tweedehandscampers nam met maar liefst 39 procent toe naar 3796. Het aantal nieuwe caravans dat in het eerste kwartaal werd verkocht, was wel wat lager dan een jaar geleden, ondanks een inhaalslag in maart. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!