Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Verkoop tuinhuisjes stevig in de lift'

31-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tuinhuis930x520
Nederlanders hebben vorig jaar meer geld gestoken in het groot onderhoud van hun tuin dan in 2014. Dat meldde de brancheorganisatie Tuinbranche Nederland donderdag.
Vooral tuinhuisjes, veranda's en tuinkassen deden het erg goed. Brenda Horstra, adjunct-directeur van Tuinbranche Nederland, stelt dat hiervan alles bij elkaar meer dan 400.000 stuks zijn gekocht. De uitgaven aan de huisjes liepen daarbij met bijna een derde op, naar circa 230 miljoen euro. Ook sierbestrating en tuinafscheidingen lieten stevige plussen zien. Tuinbeelden en vijvers stonden minder in de belangstelling.
Het toegenomen aantal grote tuinklussen ging wel gepaard met een afname van kleinere ingrepen. Van tuingereedschap werd juist een stuk minder verkocht. De totale omzet van de tuinbranche kwam vorig jaar naar schatting uit op afgerond 4 miljard euro.
Horstra stelt dat de verkopen branchebreed licht zijn gestegen vergeleken met 2014. De eerste maanden van dit jaar lieten vervolgens weer een kleine terugval zien in de verkopen. Dit komt waarschijnlijk door het slechtere weer. ANP

Meer over:

tuinhuisjes, verkoop
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!