Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Verkoop personenauto's in januari gedaald

3 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
auto stad 930 520
In de eerste maand van dit jaar zijn in ons land 40.776 nieuwe personenauto's verkocht. Dat is ruim 14 procent minder in vergelijking met januari 2015. Vorig jaar werden er in die maand nog 47.639 auto's geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en databureau RDC die woensdag zijn gepubliceerd.
Leasemaatschappijen
Volgens de organisaties is de dip logisch te verklaren. Veel leasemaatschappijen haalden door de wijzigingen in de bijtelling van 1 januari 2016 aankopen naar voren. Zo konden ze nog gebruikmaken van de oude bijtellingsregels. Dat leidde in december tot een enorme aankooppiek. Daardoor is afgelopen januari de verkoop zo teruggevallen dat deze lager is uitgekomen dan vorig jaar januari.
Volkswagen favoriet
Het meest populaire merk is nog steeds Volkswagen met een marktaandeel van 19,1 procent. Renault (7,1 procent) en KIA (6,6 procent) volgen als nummers twee en drie op ruime afstand. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!