Kassa

Verkoop pc's verder gedaald

09-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Computers_32.jpg
De wereldwijde verkoop van personal computers is in het derde kwartaal verder weggezakt. Dat blijkt donderdag uit cijfers van marktonderzoeker IDC. De wereldwijde vraag naar pc's nam af met 1,7 procent in vergelijking met een jaar eerder. Ook collega-onderzoeker Gartner meldde een daling, al was de krimp van 0,5 procent minder sterk.
78,5 miljoen pc's verkocht
Volgens IDC werden in de afgelopen 3 maanden 78,5 miljoen pc's aan de man gebracht, tegen 79,9 miljoen een jaar eerder. Gartner schatte in dat er 79,4 miljoen pc's zijn verkocht. De verkopen in West-Europa en de Verenigde Staten trokken iets aan. Die plus is voor een groot deel toe te schrijven aan bedrijven die apparaten vervingen die nog op Windows XP draaiden. Microsoft meldde eerder dit jaar dat het de ondersteuning van het besturingssysteem is gestopt.
In Azië voorkeur aan tablet en smartphones
In Azië stagneerde de verkoop. De Aziatische markt is volgens de onderzoekers iets meer afhankelijk van particulieren in plaats van bedrijven. Consumenten zouden daarbij de voorkeur geven aan tablets en smartphones.
Lenovo marktleider
Het Chinese Lenovo bleef marktleider met een wereldwijd marktaandeel van circa 20 procent, gevolgd door het Amerikaanse Hewlett & Packard (HP) met een aandeel van 18 tot 19 procent. Dell was derde met 13 procent van de markt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!