Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verkoop motorfietsen lijdt ook onder recessie

05-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1579918.jpg
De verkoop van nieuwe motorfietsen is in de eerste helft van dit jaar met bijna 15 procent gedaald. In totaal werden er 9853 stuks verkocht tegen 11.566 stuks in dezelfde periode in 2008. Dit blijkt uit cijfers die de branchevereniging RAI en dataverzamelaar RDC maandag hebben bekendgemaakt.
Volgens een woordvoerder van RAI leed de verkoop onder de economische recessie. ,,Mensen blijven langer op een ouder model zitten, kopen een gebruikte motorfiets of stellen de aankoop van een nieuw exemplaar uit.''
Ook het koude weer in de eerste maanden van dit jaar had een negatieve invloed. Het verkoopseizoen kwam daardoor laat op gang, aldus de woordvoerder.
Traditioneel worden de meeste motorfietsen in de periode maart-juni verkocht. Afgelopen maand zakte de verkoop echter ook met 15 procent tot een totaal van 1521 stuks. De best verkochte merken waren Suzuki (280 stuks), Honda (225 stuks) en BMW/Yamaha (beiden 171 stuks).
De branche heeft nu haar hoop gevestigd op het naseizoen. Volgens RAI wordt het echter moeilijk om nog een inhaalslag te maken. De branche verkocht de afgelopen jaren jaarlijks zo'n 16.000 motorfietsen.
RAI maakte vorige week al bekend dat de autoverkoop in de eerste zes maanden van dit jaar met 26 procent was gedaald.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!