Kassa

'Verkoop elektrische auto's verdubbelt'

24-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elektrische Auto Opladen 930x520
De verkoop van elektrische auto's in Nederland zal volgend jaar verdubbelen. Dat voorspelt RAI Vereniging. Volgens de brancheorganisatie neemt het aanbod van beter betaalbare modellen met een grotere actieradius toe.

RAI verwacht groei verkoop

RAI Vereniging denkt dat de verkoop van nieuwe, volledig elektrisch aangedreven auto's volgend jaar zal groeien tot 15.000. Dat is bijna 4 procent van het totaal aantal nieuwe auto's dat in 2018 naar verwachting wordt verkocht. Tot 1 november van dit jaar bedroeg de verkoop van uitstootvrije auto's circa 6000.

Zakelijk gebruik

Vooral voor zakelijk gebruik worden elektrische auto's aangeschaft, gestimuleerd door de lage bijtelling. Voor veel particulieren zijn elektrische auto's nog te duur. Zij kiezen dan ook nog steeds voor een meer betaalbare benzine- of dieselmotorauto.

Elektrisch rijden essentieel

Voorzitter Steven van Eijck van RAI Vereniging stelt dat elektrisch rijden essentieel is om de Nederlandse en Europese doelstellingen voor het terugdringen van uitstoot te behalen. Hij pleit dan ook voor flinke investeringen in uitbreiding en opwaardering van het laadnetwerk. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

luppo
luppo24 nov. 2017 - 17:09

Electrisch rijden heeft geen toekomst en 2e hands zijn ze geen cent waardHet is een nutteloze investering voor de gewone particulier

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!