Kassa

Verkoop dvd's loopt sterk terug

06-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CD_02.jpg
Nederlanders hebben afgelopen jaar een stuk minder uitgegeven aan dvd's en blu-raydiscs. Ging er in 2011 nog voor circa 264 miljoen euro aan schijfjes over de toonbank, in 2012 was dit nog maar 216 miljoen. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de NVPI, de brancheorganisatie van de Nederlandse entertainmentindustrie.
Zorgwekkende ontwikkeling
"Een zorgwekkende ontwikkeling voor de financiering van speelfilms'', zegt een woordvoerder van NVPI. Hij wijst erop dat de dvd's in de schappen niet alleen buitenlandse Hollywood-producties zijn. Ook Nederlandse films hebben hier een groot aandeel in, bijvoorbeeld Alles is familie en Nova Zembla. Vergeleken met 2011 werden er afgelopen jaar bijna drie miljoen films minder verkocht.
Verklaring terugloop
In totaal zijn er afgelopen jaar zo'n 20,4 miljoen dvd's en blu-rayschijfjes aan de man gebracht, 5,5 miljoen minder dan een jaar eerder. Volgens de NVPI wordt deze terugloop voor een groot deel verklaard door een daling in het aantal verkooppunten. Bij een zaak als Free Record Shop zijn de laatste tijd veel filialen gesloten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!