Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verkoop Boekenweek beter dan vorig jaar

23-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boek_17.jpg
Tijdens de Boekenweek eerder deze maand zijn meer boeken verkocht dan bij de vorige editie. De omzet aan Nederlandstalige titels bij de deelnemende boekhandels kwam 6,8 procent hoger uit dan in 2014, toen de verkoop achterbleef bij het jaar daarvoor.
Meer verkoop
De omzet daalde vorig jaar met 3,1 procent ten opzichte van 2013. Dit jaar klom de verkoop weer omhoog, al is het beeld per winkel wisselend, liet de organiserende stichting CPNB maandag weten. De Boekenweek duurde van 7 tot en met 15 maart en had het thema waanzin.
Bestseller60
Dimitri Verhulst schreef het Boekenweekgeschenk 'De zomer hou je ook niet tegen'. Dit verscheen in een oplage van 723.000 exemplaren en nog eens meer dan 11.000 e-boeken. Het Boekenweekessay van Pieter Steinz stond na het eerste weekend al op nummer twee in de Bestseller60.
Gratis reizen
Op de laatste dag konden mensen met het Boekenweekgeschenk op zak gratis met de trein. Hiervan maakten 240.000 reizigers gebruik. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!