Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verkeersovertreder betaalt steeds vaker boete op tijd

23-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verkeer file donker (1127x634)
Verkeersovertreders betalen hun boete steeds vaker op tijd. Maar liefst 84 procent van de automobilisten die een bon krijgt voor hardrijden, bellen achter het stuur en door rood rijden, betaalt de bekeuring binnen de vastgestelde datum. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit cijfers die de krant heeft opgevraagd bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), waarvandaan jaarlijks zo’n kleine negen miljoen verkeersboetes worden verstuurd.
"Dat percentage stijgt met nog eens 7 procent als we kijken naar de inning tot en met de tweede aanmaning. Daarna kunnen zaken doorgezet worden naar een deurwaarder en als uiterste methode om een betaling alsnog af te dwingen kan tot gijzeling worden overgegaan", zegt woordvoerder Marjan van Mierlo.

Daling

Werden in 2014 nog 10.000 wanbetalers door het Openbaar Ministerie gegijzeld om hen tot betalen te dwingen, in 2019 was dat spectaculair gedaald naar zo’n 200 gijzelingen.
Bron: Telegraaf/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!