Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verhoging van pensioenen aankomend januari is 'fopspeen'

12-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
383 keer bekeken
  •  
pensioengeld 1127

Pensioenorganisaties met een dekkingsgraad van minimaal 105 procent mogen vanaf januari de pensioenen verhogen. Volgens diverse ouderenorganisaties is dit een “fopspeen”, want diverse pensioenorganisaties kunnen alsnog niet indexeren. 

Afgelopen donderdag heeft het voorstel van de Partij van de Arbeid genoeg steun gekregen vanuit de Tweede Kamer en het demissionaire kabinet. Door het voorstel kunnen pensioenfondsen vanaf januari de pensioenen verhogen, mits zij een dekkingsgraad hebben van 105 procent. 

Er geen cent op vooruit

"De gepensioneerde verpleegkundige, agent en leraar gaan er geen cent op vooruit.” Dit stellen ANBO, KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden en NOOM in een gezamenlijke reactie. Volgens hen kunnen de grootste pensioenfondsen ook niet indexeren na de versoepeling van de pensioenregels. "En het overgrote deel van de fondsen dat naar verwachting volgend jaar wél kan indexeren, kon dat al zonder deze deal."

Inflatie treft gepensioneerden

Het gevolg is dat miljoenen gepensioneerden er geen cent op vooruit gaan in 2022, zeker niet gezien de inflatie. "Dat komt nog eens bovenop de ongeveer 20 procent die hun aanvullende pensioenen de afgelopen tien jaar al bij de inflatie zijn achtergebleven”, benadrukken de ouderenorganisaties. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!