Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vergroening' autoweg tussen Nijmegen en Rotterdam: Project A15

25-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
projecta15.jpg
Maandag begint de 'vergroening' van de autoweg tussen Nijmegen en Rotterdam, de A15. Milieudefensie en Stichting Natuur & Milieu gaan in twee jaar het elektrisch rijden op deze snelweg promoten. Het einddoel is om 40.000 mensen die van deze verbinding gebruik maken de elektrische auto in te lokken.
Het moet de meest duurzame snelweg ter wereld worden. Projectleider Maarten van Biezen ziet de toekomst zonnig in, met automobilisten die 'zon en wind' tanken die langs de A15 wordt opgewekt met zonnepanelen en windmolens.
Project A15 wil mensen en bedrijven uit de omgeving van de A15 een bijdrage laten leveren aan het eindresultaat. Door mede-eigenaar te worden van een windmolenpark bijvoorbeeld. Of door zonnepanelen te plaatsen. Maar ook door elektrische deelauto's te plaatsen voor uw personeel. Of door zélf over te stappen op zo'n elektrische auto.  Met Project A15 worden mensen en bedrijven uit de omgeving van de A15 uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan het eindresultaat. Meedoen, daar gaat het om.
Meer informatie: ProjectA15.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!