Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Vergoeding ongecontracteerde zorg omlaag'

10 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg_premie_001_01.jpeg
Het kabinet wil lagere vergoedingen toestaan voor zorg zonder prijsafspraak met de verzekeraars en komt binnenkort met een wetsvoorstel dat dit regelt als het aandeel niet-gecontracteerde niet snel daalt. Dit kondigt minister De Jonge (CDA) van Volksgezondheid volgens de Volkskrant aan in een brief aan de Tweede Kamer.
De minister denkt op die manier geld te kunnen besparen, vooral in de wijkverpleging en de psychische gezondheidszorg. Waar contracten ontbreken, leidt dat tot hogere kosten, stelt hij vast. ,,Het is niet eerlijk in een tijd waarin we mensen tekortkomen in de zorg dat de een twee keer zoveel zorg krijgt via ongecontracteerde zorg dan de ander via gecontracteerde zorg. Het gaat om circa 100 miljoen euro extra zorgkosten waarvoor de kenmerken van de patiënten geen verklaring bieden."

75 procent

De Hoge Raad heeft vastgesteld dat de vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg moet komen op minimaal 75 procent van het gemiddelde tarief voor een vergelijkbare behandeling.
Bron: ANP/Volkskrant

Meer over:

vergoeding, zorg

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar