Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vergoeding 'lichte kwalen' op de tocht

26-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering-zorgkosten_16.jpg
Mensen met hartfalen of gehoorproblemen krijgen straks wellicht hun behandeling of medicijnen niet meer vergoed. Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) denkt dat dit de consequentie kan zijn van de kabinetsplannen om 1,5 miljard euro te bezuinigen op het basispakket in de zorg. Dat staat vrijdag in het AD.
'20 aandoeningen schrappen'
De besparing is volgens de overheidsorganisatie mogelijk door het schrappen in de vergoeding van ongeveer twintig aandoeningen, die allemaal een relatief lichte ziektelast hebben. Ze variëren van onvruchtbaarheid en een lichte vorm van COPD tot astma en incontinentie.
'Toets maatregelen goed'
,,Dit zijn stuk voor stuk geen ongemakken. Weliswaar geldt voor deze aandoeningen een lagere ziektelast dan voor andere, maar het is niet aan te raden ze uit het pakket te halen’’, zegt een CVZ-woordvoerder. Het CVZ wil dat de minister eventuele maatregelen eerst door het college laat toetsen. ANP/AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!