Kassa

Vergevorderde plannen overname Polare-winkels

04-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Polare-LOGO_11.jpg
Diverse partijen hebben vergevorderde plannen om de boekwinkels van het failliete Polare over te nemen. Dit zei Fabian Paagman, directeur van de Haagse boekhandel Paagman, dinsdag.
'Polare gaat door'
De initiatiefnemers, lokale boekhandelaren, hebben zich sinds vrijdag verenigd in het initiatief 'Polare gaat door', dat beoogt de Polare-winkels zelfstandig een doorstart te geven. Paagman zelf wil graag de vestiging in de Spuistraat in Den Haag, het voormalige Selexyz Verwijs, overnemen. Ook boekhandel Kooyker in Leiden is bij hem in beeld.
Initiatiefnemers
Uit het hele land hebben lokale ondernemers de afgelopen weken de koppen bij elkaar gestoken om te onderzoeken of zij de winkels van de ondergang kunnen redden. ,,Er zijn zeer ver gevorderde plannen, ook voor de financiering die een overname mogelijk moeten maken'', aldus Paagman namens het platform waarin de initiatiefnemers samenwerken.
Doorstart
De partijen die zich hebben aangemeld, worden bijgestaan door adviseurs ,,die veel ervaring hebben met het realiseren van een doorstart en met alternatieve vormen van financiering'' zoals crowdfundingacties. De boekwinkel in Nijmegen had op die manier maandag al ruim 78.000 euro opgehaald. Deze vestiging wil graag verder onder de oude naam Dekker van de Vegt. ,,Selexyz of Polare zijn in Nijmegen nooit ingeburgerd geraakt'', zei bedrijfsleidster Monique Kauffman maandag.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!