Kassa

'Vergeetverzoeken' lopen binnen bij Google

15-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Google_25.jpg
Google heeft nieuwe verzoeken binnengekregen van mensen die 'vergeten' willen worden. Een ex-politicus die herkozen wil worden, wil dat een link naar een artikel over zijn wangedrag toen hij in functie was, verwijderd wordt. Een man veroordeeld voor het bezit van kinderporno wil dat links verdwijnen naar pagina's waarop zijn veroordeling wordt gemeld, schrijft de BBC donderdag. En een arts wil verwijzingen naar slechte beoordelingen op het internet geschrapt zien.
'Recht vergeten te worden'
Dinsdag oordeelde het Europees Hof van Justitie dat Google verplicht kan worden links naar websites met gevoelige persoonsgegevens uit de zoekresultaten te verwijderen. Een Spanjaard had een proces aangespannen, omdat het hem niet zinde dat er bij een zoekopdracht naar zijn naam werd doorverwezen naar krantenpagina's over de gedwongen verkoop van zijn huis 15 jaar geleden. Hij vond die informatie niet meer relevant en vond dat hij het recht had 'vergeten' te worden.
Hoeveel verzoeken er exact bij Google zijn binnengekomen sinds de gewraakte uitspraak, is niet bekend. Ook is onduidelijk hoe het bedrijf de aanvragen behandelt. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!