Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verfartikelen duurder door hogere prijzen van grondstoffen

10-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Verf
Bij diverse bouwmarkten zijn verfartikelen verder gestegen in prijs. Dit zou komen doordat verfproducenten nog steeds kampen met leveringsproblemen en schaarse grondstoffen. Het gevolg is dat consumenten hierdoor meer moeten betalen voor verf dan voorheen. 
Volgens de woordvoerster van een grote bouwmarktenketen in Nederland valt er niet aan te ontkomen. Ze geeft aan dat de prijzen van grondstoffen al sinds het voorjaar continu stijgen. "Daardoor kunnen we niet voorkomen dat een blikje verf duurder wordt in de winkel."

Wereldwijd zijn er logistieke problemen

Ook buitenlandse verfproducenten hebben al laten weten dat de prijzen van verfartikelen verder zullen stijgen in het najaar. De verwachting is dat de prijs 5 tot 9 procent zal stijgen. Wereldwijd is er een tekort aan zeecontainers, wat leidt tot logistieke problemen. 
Verder zouden er ook opstoppingen in havens ontstaan door de grote drukte binnen de scheepvaart; wat uiteindelijk zorgt voor hogere kosten en daarmee hogere prijzen voor de producten die in de winkel terechtkomen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!