Kassa

Vereniging Eigen Huis wil twee dagen bedenktijd bij kopen van keuken

24-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
930x520 keuken
Vereniging Eigen Huis roept branchevereniging Inretail op tot verbetering van de CBW-consumentenvoorwaarden. Onlangs stelde marktleider Mandemakers Keukens al een bedenktijd in van twee dagen voor kopers van een nieuwe keuken. Binnen deze termijn kunnen zij kosteloos de koop annuleren. Vereniging Eigen Huis vindt het hoog tijd dat de rest van de branche dit voorbeeld volgt en heeft ook toezichthouder ACM van de oproep aan Inretail op de hoogte gesteld.
Klachten
De vereniging krijgt veel klachten van leden die een keuken hebben gekocht nadat zij door de verkoper onder grote druk zijn gezet. Als zij thuisgekomen spijt krijgen en kort daarop de keukenleverancier melden dat de koop niet doorgaat kost dat, onder de huidige algemene CBW-voorwaarden, maar liefst 30 procent van de aanschafprijs. De vereniging wil dat kopers van een keuken binnen twee dagen de koop kosteloos ongedaan kunnen maken. Vindt daarna nog annulering plaats dan zou een daar een gematigd bedrag voor in rekening kunnen worden gebracht.
Aanbetaling op de schop
Ook de huidige aanbetalingsgarantieregeling moet op de schop, vindt Vereniging Eigen Huis. In de praktijk ziet de consument van zijn gedane aanbetaling bij faillissement van zijn leverancier weinig of niets terug. Hierdoor pakt een nieuwe keuken veel duurder uit. De vereniging wil dat de branche haar verantwoordelijkheid neemt en met een nieuwe regeling komt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

harryromijn
harryromijn24 feb. 2017 - 13:41

Sorry, maar... onder druk zetten ?Eigen hebberigheid, angst een voorgespiegeld voordeel te verliezen en dus "dief van eigen portemonnee" zult u bedoelen. Daar bent  zelf bij. En een verkoper, die met een verhaal komt, van "enkel nog dit uur" krijgt van mij een hard antwoord terug  “dan houdt u het toch, we gaan wel naar een ander”. Seats & Sofas is ook zo'n doordram-verkoper.Haast per direct gaat dan de verkoper dan akkoord met een antwoord binnen 2 dagen voor de geoffreerde prijs. En indien niet… wees wijs en ga naar een fatsoenlijk bedrijf.  Wordt volwassen. Het verhaal "aanbetaling": kan ik me voorstellen, is vaak op maat gemaakt, dus een te groot risico dat allemaal bij de verkoper te laten.Over een Zekerheid kan simpel een oplossing volgen: gewoon op en "derdenrekening" bij een bank. Als een notaris of advocaat zoiets kunnen regelen, moet dat voor aanbetalingen ook te regelen kunnen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!