Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verduurzamen huis zorgt voor topdrukte bij installateurs

27-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
567 keer bekeken
  •  
warmtepomp big 930 520 bron youtube

Nederlanders verduurzamen hun huis met warmtepompen en anderen kopen nog cv-installaties, waardoor het topdrukte in voor installateurs. Ook zouden flessen propaangas niet aan te slepen zijn. Dat meldt de Telegraaf.

Volgens een zegsman van de branchevereniging Techniek Nederland, waarin 120.000 installateurs van 5000 bedrijven zijn vertegenwoordigd, is de belangstelling voor het verduurzamen van woningen groot. "Daardoor is het aantal aanvragen voor bijvoorbeeld hybride warmtepompen de afgelopen maanden verdubbeld. Ook de vraag naar zonnepanelen groeit explosief. Er liggen inmiddels zonnepanelen op 1,5 miljoen Nederlandse daken." Installateur Feenstra wijst op de coronapandemie. "Mensen kregen tijd om zich eens te verdiepen in die duurzame systemen."

Minder cv-ketels

In 2020 plaatsten installateurs voor het eerst minder cv-ketels, zo’n 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. "Dit is een signaal dat de energietransitie vaart begint te krijgen", zegt de brancheclub over de overgang van energie uit olie en gas naar energie uit vooral zon en wind. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!