Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Verdubbeling medicijntekorten in het verschiet

23 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
medicijnen pillen 930
Minister Bruins (Medische Zorg) verwacht in 2019 een verdubbeling van het aantal meldingen van dreigende en daadwerkelijke medicijntekorten door farmaceutische bedrijven, meldt het AD.
Om deze tekorten te voorkomen, wil de minister dat EU-lidstaten desnoods zelf grondstoffen voor geneesmiddelen gaan produceren. Zodoende hoeven medicijngebruikers niet te lijden onder de haperende productie in landen als China en India. Vaak ligt de oorzaak van de leveringsproblemen bij productievertragingen in landen ver weg.

Grotere tekorten

Vorige maand gaf apothekersorganisatie KNMP al aan dat het probleem van de tekorten dit jaar groter zal worden. Harde cijfers laten die omvang van de groei zien. Het aantal meldingen over (verwachte) tekorten tussen januari en augustus is fors gestegen in vergelijking met dezelfde periode in vorig jaar.
Bron: AD

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gerardvantol
gerardvantol25 sep 2019 - 15:32

Gewoon aanmaak van deze medicijnen onmiddellijk vrijgeven voor apothekers. Waarschijnlijk worden ze dan nog goedkoper ook.