Kassa

Verdere verhoging AOW-leeftijd onwaarschijnlijk

  •  
01-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oudere vrouw pensioen aow 1127
De kans dat de AOW-leeftijd in 2025 wordt verhoogd lijkt klein. Een prognose van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) van de levensverwachting van de 65-jarige Nederlander wijst uit dat die nog zo'n 20,75 jaar te leven hebben. De pensioenleeftijd is aan deze hoge levensverwachtingscijfers gekoppeld.
Deze prognose van het CBS betekent dat 65-jarigen in 2025 een maand langer leven dan in 2024. In dat jaar zal de AOW-leeftijd voor het eerst de 67 jaar bereiken. Deze toename is waarschijnlijk te klein voor een nieuwe stijging van de pensioenleeftijd, stelt NRC. Het ministerie van Sociale Zaken stelde namelijk afgelopen juni op basis van eerdere cijfers van het CBS vast dat Nederlanders ook in 2025 op hun 67-ste met pensioen moeten kunnen. De AOW-leeftijden liggen nu tot 2024 vast.

Stijging pensioenleeftijd

Al sinds 1950 neemt de levensverwachting van 65-jarigen toen. Toentertijd had de gemiddelde Nederlander van 65 nog 14,3 jaar te leven. Dat is nu ruim vijf jaar meer. Echter, de toename van de levensverwachting stagneert enigszins, wegens hogere sterfte door bijvoorbeeld griepepidemieën. Het CBS verwacht dat de levensverwachting na 2019 weer omhoog gaat. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

aad piraat
aad piraat1 nov. 2019 - 13:48

Toen de AOW leeftijd voor dat jaar werd bepaald op 67,5 jaar werd de pensioen uitkering procentueel verlaagd voor een ieder die eerder met pensioen ging. Ik hoor nu geen geluiden dat deze procentuele verlaging navenant wordt aangepast, naar mijn mening niet echt bevorderlijk voor een zo gewenst herstel van vertrouwen.   

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!