Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Verdachte (18) noemt DDoS-aanvallen grappig'

07-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Cyber criminaliteit hacker 930x520
De 18-jarige Jelle S., die met DDoS-aanvallen de Belastingdienst en banken zou hebben platgelegd, heeft voor zijn arrestatie per mail contact gehad met De Volkskrant. In de correspondentie zegt hij dat hij de aanvallen uitvoerde ,,om te laten zien dat een tiener gewoon alle banken kan platleggen met een relatief simpele aanval".

"Gelijk naar de Russen wijzen"

Op 31 januari kwam de krant per mail in contact met iemand, die beweerde achter de DDoS-aanvallen te zitten die eind januari op verschillende banken, de Belastingdienst en DigiD werden uitgevoerd. Op de vraag wat zijn motivatie is voor de aanvallen, antwoordde hij ,,omdat het grappig is". ,,Mensen in paniek, gelijk alles naar de Russen wijzen. Veel media-aandacht, genoeg redenen om het te doen", mailde hij ook nog.

Verdachte sinds maandag bekend

De krant zegt de correspondentie niet eerder naar buiten te hebben gebracht omdat nog niet zeker was dat Jelle S. verantwoordelijk was voor de aanvallen. Maandagavond maakte de politie bekend dat S. in Oosterhout als verdachte is aangehouden. Hij blijft nog in elk geval twee weken vastzitten. Voor de aanvallen kan hij een celstraf van enkele jaren krijgen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

gastonf
gastonf8 feb. 2018 - 17:55

Het is gewoon een goeie zet geweest van hem, kunnen we gelijk zien hoe kwetsbaar we zijn, dat er meteen paniek uitbreekt als zoiets gebeurt en dat we onmiddellijk met een vingertje naar een ander wijzen, hoe erg zou het zijn als er 100 van dat soort mensen zoiets doen, dat baart mij pas zorgen

gerard van tol
gerard van tol7 feb. 2018 - 14:46

Ik hoop dat deze stommeling een echte rechter treft, die hem duidelijk maakt dat dit soort zaken absoluut niet grappig is en hem vervolgens minstens1 jaar wegzet.

De Cynist
De Cynist7 feb. 2018 - 13:32

Dat is nou precies wat er weer gebeurd. Weet je wel wat je hiermee uithaald? zal hem gevraagd worden. Hij zal enige gespeelde empathie tonen en komt er met een “stevig” gesprek mee weg. S’avonds met zijn maatjes lacht hij zich een breuk en bedenkt wat hij de volgende keer zal doen. Tja, zachte heelmeesters...........

1 Reactie
kareuter
kareuter2 mrt. 2018 - 12:45

waarom schrijf je nou "bedenkt" ook niet met een D ?

zonnewind
zonnewind7 feb. 2018 - 12:49

PS. Hij mag hier echt niet, met een aai over zijn bol zo van: foei, stoute jongen dat mag je niet meer doen hoor, wegkomen. Boeten moet hij.

zonnewind
zonnewind7 feb. 2018 - 12:47

Hij, als eenling, vond dit grappig. Voor legio mensen was dit zeker NIET GRAPPIG. Hij moet inderdaad maar opdraaien voor alle onkosten en schade die deze 'grap' veroorzaakt heeft. Misschien, heeeeeeel misschien draagt dat dan bij aan zijn proces van volwassen worden. 

snuffelbaard
snuffelbaard7 feb. 2018 - 12:38

Laat hem gewoon alle schade betalen, kijken of hij daar ook zo om kan lachen dan..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!