Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verdacht vlees mogelijk nog breder verkocht

27-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vlees Suermarkt 930x520
Nog eens vijftien bedrijven in Nederland hebben mogelijk vlees ingekocht bij een Belgische leverancier dat niet was goedgekeurd voor menselijke consumptie. Toezichthouder NVWA heeft daar ,,niet-gedetailleerde meldingen'' van ontvangen, schrijft minister Bruno Bruins voor Medische Zorg aan de Tweede Kamer.
Verantwoordelijkheid
De NVWA heeft de betreffende ondernemingen op de hoogte gebracht en gewezen op hun verantwoordelijkheid om te zorgen dat vlees dat niet aan de voorschriften voldoet, niet bij consumenten belandt. Om wat voor vlees het precies zou gaan, is evenwel nog niet bekend. Daarover verwacht de toezichthouder de komende tijd meer informatie te krijgen.
Geen keuring
Tientallen Nederlandse bedrijven kregen eerder deze maand al opdracht hun klanten te waarschuwen voor vlees dat afkomstig was van de Belgische vleesverwerker Veviba. In een aantal gevallen was bijvoorbeeld geen keuring volgens de regels uitgevoerd, was het vlees niet goed opgeslagen of klopte de houdbaarheidsdatum niet. ANP

Meer over:

vlees, veviba
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!