Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verburg: vliegreis in Nederland compenseren

03-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gerda-verburg.jpg
Het moet mogelijk worden om gevlogen kilometers in Nederland zelf te compenseren in plaats van in landen als Ethiopië en Mozambique. Daarvoor pleitte minister Gerda Verburg (LNV) op de vakdag van de Vakantiebeurs, die vanaf woensdag open is voor het publiek.
Verburg vindt een het goed idee om vliegkilometers in eigen land direct om te zetten in groen ,,bijvoorbeeld in je eigen stad of buurt''. De minister spreekt onder meer met het Groenfonds over het plan. ,,En ik ga dit ook bespreken met mijn collega-minister Cramer (VROM).''
Volgens Verburg laten de internationale klimaatregels het nu alleen toe om de uitstoot van vliegtuigkilometers te compenseren via bomenprojecten in landen die momenteel niet zijn gebonden aan de internationale regels om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. ,,Dat is natuurlijk een beetje krom. We laten daarmee onbedoeld kansen liggen.''
Als de minister haar zin krijgt, levert dat volgens haar niet alleen een meer groen op maar doen mensen ook hun omgeving een plezier. Ook raken ze zelf meer verbonden met de natuur.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!