Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Verburg: veel voedsel verspild

5 nov 2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
voedselbank-groente_05.jpg
Consumenten in de rijke landen gooien jaarlijks 222 miljoen ton voedsel weg, even veel als de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara produceren. Dat stelt de Wereldvoedselorganisatie FAO in een recent rapport.
De voedselverspilling is zorgwekkend omdat de wereldbevolking blijft groeien en de middelen om aan de groeiende vraag naar voedsel te voldoen schaars zijn. Het roer moet om, vindt de Nederlandse ambassadeur bij de FAO in Rome, oud-landbouwminister Gerda Verburg.
Terugdringen effectiever
Het terugdringen van voedselverspilling is volgens haar effectiever dan het verder opvoeren van de voedselproductie om de schaarste aan te pakken. Verburg opent maandag in Den Bosch een congres dat in het teken staat van voedselverspilling en zij pleit dan in haar toespraak voor een ,,omslag'', die er toe moet leiden dat mensen niet meer gedachteloos voedsel weggooien. Ook de industrie en de handel kunnen bijdragen aan het aanpakken van dit probleem.
ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar