Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verbeterde 'live' verkeersinformatie via app

20-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
snelweg filemelders 930x520
Meer dan een miljoen weggebruikers kunnen vanaf dinsdag actuele en persoonlijke 'op maat gemaakte' reisinformatie ontvangen. Het gaat dan bijvoorbeeld om naderend filegevaar, stilstaand verkeer en plotseling veranderende lokale weersomstandigheden. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dinsdag.

Primeur voor Flitsmeister-app

De specifieke informatie komt als eerste ter beschikking van de ruim 1,2 miljoen gebruikers van de smartphone-app Flitsmeister. Het enige wat ze hoeven te doen is de app te updaten, aldus een woordvoerder van het ministerie. Later zullen meer aanbieders van dit soort apps volgen.
De 'nieuwe generatie' verkeersinformatie is volgens het ministerie de eerste 'live' dienst die tot stand komt door het samenwerkingsprogramma Talking Traffic, waarin overheid en bedrijven werken aan het verbeteren van bereikbaarheid, doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid door informatie-uitwisseling tussen weggebruikers en verkeerssystemen. Eerder werden al proeven gedaan. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!