Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veiligheidswaarschuwing Vitamine B complex 90 tabletten van Idyl

10-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
857 keer bekeken
  •  
Idyl tabletten 1127

Het bedrijf Ridam Food Partners BV waarschuwt dat het product “Vitamine B complex” van het merk Idyl een te hoog gehalte 2-chloorethanol bevat, waardoor de hoeveelheid ethyleenoxide boven de grenswaarde komt. 

Het bedrijf geeft aan dat het niet een direct gevaar vormt voor de gezondheid, maar bij dagelijks en langdurig gebruik is gezondheidsschade niet uitgesloten volgens Ridam Food Partners. Alle verpakkingen worden per direct teruggeroepen. 

Niet gebruiken, maar terugbrengen

Consumenten worden geadviseerd om het product niet te gebruiken. Het advies is om de verpakking terug te brengen naar de winkel, waar de consument het aankoopbedrag terugkrijgt. De tabletten waar het om gaat hebben het chargenummer 260181. De THT-datum is 03-2023 en het EAN-nummer is 8717473122956.

Verder geeft het bedrijf aan dat als consumenten vragen hebben, zij contact kunnen opnemen met de klantenservice van Holland Pharma per telefoon of email. 

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!