Kassa

Veiligheidswaarschuwing lichttimer

  •  
13-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4404651.jpg
IKEA roept klanten op om de Tända afstandsbediening niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkel. Tijdens testen door de Duitse autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor elektrische producten is gebleken dat de Tända afstandsbediening niet voldoet aan de Duitse veiligheidseisen.
De Duitse Bundesnetzagentur, die verantwoordelijk is voor elektrische producten, heeft de TÄNDA afstandsbediening getest en vastgesteld dat de afstandsbediening niet voldoet aan de Duitse normen voor dit type product, DIN VDE 0620-1:2005-04.
Op de verpakking staat per abuis vermeld dat de maximale belasting per apparaat 3680 W bedraagt. De werkelijke maximale belasting is 1000 W, zoals aangegeven op het label dat aan elk apparaat is bevestigd. Als de aanbevolen maximale belasting van 1000 W wordt overschreden, bestaat er door het ontwerp van de zekering een risico op oververhitting. Het maximumwattage kan worden overschreden als apparaten met een hoog wattage, zoals elektrische radiatoren, ventilatorkachels en dergelijke, op de afstandsbediening worden aangesloten.
Op grond van deze uitkomsten heeft IKEA besloten om het artikel terug te roepen. De Tända afstandsbediening werd verkocht sinds april 2008 en op de originele verpakking staat het 8-cijferige artikelnummer 501.426.29. Bij teruggave van het artikel wordt het volledige aankoopbedrag vergoed.
Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze terughaalactie, dan kunt u contact opnemen met IKEA op telefoonnummer 0800 - 453 26 49 (gratis). Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 21.00uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 20.00 uur.

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!