NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Veiligheidswaarschuwing fietsstoeltje Jockey Comfort

20 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
jockey comfort terugroepactie
Fabrikant Britax Römer heeft besloten tot een omruilactie van de gordelsluiting van de Jockey Comfort fietsstoeltjes. Het is gebleken dat de twee fasen sluiting door kinderen kan worden omzeild. Het kind kan daardoor ongemerkt de sluiting losmaken terwijl het naar buiten leunt, en daardoor in sommige gevallen uit het stoeltje kan vallen. Dit kan leiden tot ernstig letsel.
Na onderzoek heeft de fabrikant de mogelijke oorzaak vastgesteld en een herziene versie geproduceerd. Deze is sinds half juni 2018 leverbaar. In deze versie is het niet mogelijk de twee fasen sluiting te omzeilen. Alle nieuwe fietsstoeltjes worden met deze nieuwe sluiting uitgeleverd. Op de deze site kun je controleren of je nog een oude versie hebt, die sinds januari 2018 op de markt is. Als je gordelsluiting de oude versie blijkt te zijn, dan kun je via genoemde site ook kosteloos een nieuwe gordelset aanvragen.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Britax Römer via het mailadres jockey-check@britax.com

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!