Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veiligheidswaarschuwing: AEG FX9 draadloze stofzuiger

16-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1166 keer bekeken
  •  
stofzuiger

Electrolux en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verzoekt eigenaren van de AEG FX9 draadloze stofzuiger met bepaalde serienummers onmiddellijk te stoppen met het gebruik van het apparaat vanwege een mogelijk veiligheidsprobleem. 

De reden is een probleem met een onderdeel van het product, dat onder bepaalde omstandigheden oververhitting kan veroorzaken en ertoe kan leiden dat de stofzuiger vlam vat. Oververhitting wordt beschouwd als een ernstig risico dat kan resulteren in een brand die zich mogelijk uitbreidt naar aangrenzend brandbaar materiaal. Mogelijke oververhitting van het product kan alleen worden veroorzaakt wanneer het product wordt gebruikt, niet tijdens het opladen of in stand-by.

Om welk product gaat het precies?

Het modelnummer, PNC-nummer en serienummer vindt u op een etiket dat achter de cycloonunit van de stofzuiger is aangebracht. Het gaat om de volgende productbatches: klik hier voor de modellijst.

Hoe nu verder?

Als het model- en productnummer overeenstemmen en het serienummer klopt met de hierboven vermelde gegevens dan kun je kiezen uit de volgende opties:

Optie 1 – stuur de AEG FX9 op en ontvang een ULTIMATE 8000 - model AP81A25COM - klik op model voor meer info.
Kies je voor deze optie dan ontvangt je, na registratie van jegegevens, per e-mail een barcode en instructie voor retourzending. Verpak de FX9 en breng het pakket met barcode naar een PostNL pakketpunt bij je in de buurt. Na ontvangst en controle van product- en serienummer door Racktime ontvang je binnen twee werkdagen de AEG ULTIMATE 8000 stofzuiger.
Geen verpakkingsmateriaal? Zet dan een vinkje bij ‘ontvang nieuw verpakkingsmateriaal’ en er wordt binnen vijf werkdagen een doos naar je verstuurd, zo lang de voorraad strekt.

Optie 2 – laat de AEG FX9 ophalen en ontvang een ULTIMATE 8000 - model AP81A25COM - klik op model voor meer info.
Kies je voor deze optie dan ontvang je binnen vijf à zeven werkdagen bezoek van één van de medewerkers van Racktime. Na controle van product- en serienummer en tekening voor ontvangst, ontvang je direct de ULTIMATE 8000. De FX9 zal door de medewerker van Racktime worden meegenomen.

Optie 3 – stuur de AEG FX9 op en ontvang uw aankoopbedrag retour.
Kies je voor deze optie dan ontvang je, na registratie van je gegevens en het uploaden van de factuur, per e-mail een barcode en instructie voor retourzending. Verpak de AEG FX9 en breng het pakket met barcode naar een PostNL pakketpunt in de buurt. Na ontvangst en controle van product- en serienummer en de factuur, wordt het te ontvangen bedrag binnen twee weken overgemaakt naar het opgegeven rekeningnummer.
Heb je geen verpakkingsmateriaal? Zet dan een vinkje bij 'ontvang nieuw verpakkingsmateriaal' en er wordt binnen vijf werkdagen een doos verstuurd, zolang de voorraad strekt.

Bron: AEG/NVWA

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!