Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veiligheidsrisico's nemen toe op Schiphol door tijdelijk personeel

14-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schiphol 930x520
De FNV slaat alarm over de 'enorme carrousel' van tijdelijke werknemers bij de bagage- en passagiersafhandeling op Schiphol. Op de luchthaven werken veel mensen met onzekere contracten. En onzekere contracten leiden tot een hoog personeelsverloop. Dat heeft gevolgen voor de medewerkers maar ook voor de veiligheid, zegt de vakbond.
Vakmensen zijn nodig
De FNV wil af van tijdelijke contracten in de afhandeling. ,,Daar heeft bijna niemand meer een vast contract. Dat kan zo niet langer. Je hebt juist ervaren vakmensen nodig om de kwaliteit te garanderen en de veiligheidsrisico’s op de luchthaven zo laag mogelijk te houden'', zegt een woordvoerster.
Screenings
Het grote aantal tijdelijke contracten leidt er ook toe dat steeds meer mensen een screening moeten ondergaan, om in de beveiligde gebieden op Nederlandse luchthavens te mogen werken. Tijdelijke werknemers moeten dat soms meerdere keren per jaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

manwijf
manwijf15 dec. 2016 - 10:52

Geldt ook voor bijna elke branche. Investeren in mensen d.m.v. goed inwerken, behoorlijk faciliteren en opleiden waar nodig, is er niet meer bij. Je ziet het overal. Zal de tijdsgeest wel zijn. Zo goedkoop mogelijk, goed personeel werven gaat niet samen. Wie kwaliteit wil, zal moeten investeren. In het specifieke geval van Schiphol kon je het zien aankomen. Hun voorkeur voor (laag opgeleide) allochtonen is net iets te groot.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!