Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Veiligheidsregio's pleiten voor quarantaineplicht en boete

13 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
quarantaine thuiswerken 1127

De quarantaineplicht voor mensen die nauw contact hebben gehad met een coronapatiënt móet er komen. Dat stelt Hubert Bruls, namens de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland in het AD. Wie de quarantaine ontloopt, moet een hoge boete kunnen krijgen. Minister Hugo de Jonge zei woensdag de quarantaineplicht juist enkele weken uit te stellen.

De quarantaineplicht werd dinsdagavond door De Jonge aangekondigd, maar onder druk van een kritische Tweede Kamer stelde de minister de invoering ervan woensdag uit, tot afgrijzen van Bruls. De Jonge wil langer over de maatregel nadenken en advies van het Outbreak Management Team inwinnen voordat hij een knoop doorhakt en nogmaals met de Kamer in debat gaat.

Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van de 25 veiligheidsregio’s, zou ‘héél teleurgesteld’ zijn als de Tweede Kamer uiteindelijk niet akkoord gaat met een wetswijziging die het snel opleggen van een quarantaineplicht door burgemeesters mogelijk maakt. AD/ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!