Kassa

VEH: blijf van belastingvoordeel zonnepanelen af

  •  
18-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zonnepaneel 1127

Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat het kabinet het belastingvoordeel voor zonnepanelen met rust moet laten. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) morrelt aan de 'goed werkende en toegankelijke' salderingsregeling. Dit leidt tot onvrede van de belangenvereniging, omdat de klimaatdoelen en het draagvlak onder consumenten hierdoor verder uit zicht dreigen te raken.

Volgens een recent naar de Tweede Kamer gestuurd wetsvoorstel neemt het belastingvoordeel op zonnepanelen vanaf 1 januari 2023 jaarlijks af. In 2031 is de salderingsregeling geheel afgeschaft, voor zowel huidige als toekomstige huiseigenaren met zonnepanelen.

VEH: 'Aanpak Wiebes weinig samenhangend'

"Wiebes schrapt uiteindelijk een prima stimuleringsmaatregel, terwijl hij wel overweegt zonnepanelen te verplichten", zegt Maarten Eeke van der Veen, beleidsadviseur duurzaamheid bij VEH. "Zijn aanpak lijkt zo weinig samenhangend, zonder oog voor draagvlak."

De organisatie vindt dat de minister de aanschaf van zonnepanelen juist moeten stimuleren. Ook voor mensen met beperkte middelen en bezitters van huizen met een ongeschikt dak. "Hiervoor moet een nationale aanpak komen", aldus Van der Veen. "Zo kunnen huiseigenaren op een laagdrempelige manier toch hun woning verduurzamen en komen de klimaatdoelen een stuk dichterbij." ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!