Vegetarische Restaurantweek ook voor vleeseters
01-08-2011
• leestijd 2 minuten
In Nederland vindt begin oktober de eerste Vegetarische Restaurantweek ter wereld plaats. Bij de deelnemende restaurants kan iedereen proeven hoe lekker en gevarieerd de vegetarische keuken kan zijn. De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Nederlandse Vegetariërsbond en
Vroege Vogels
en is van 3 tot en met 9 oktober.
Jonnie Boer steunt restaurantweek
Topkok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant de Librije steunt de Vegetarische Restaurantweek. 'Vegetarisch koken is een feest, koks van mij staan gewoon te juichen als er vegetarische gasten binnen komen', aldus Boer in Vroege Vogels. (
luister bovenaan
naar het interview met Boer uit Vroege Vogels).
Meer Nederlanders eten vegetarisch
Bijna 4 miljoen Nederlanders eten één of meerdere dagen per week vegetarisch. Deze groep wordt steeds groter. Toch laat het aanbod en de variatie van groentegerechten in veel restaurants nog te wensen over. Wie kent niet de treurige eenzame geitenkaassalade op het menu. Daar moet verandering in komen.
Ook niet vega-restaurants doen mee
De meeste deelnemende restaurants zijn niet exclusief vegetarisch. Dus ook de verstokte vleeseter wordt verleid om kennis te maken met de vegetarische keuken. Daarom geldt het volgende aanbod:
'Wie een vegetarisch driegangenmenu bestelt krijgt het vegetarische voorgerecht gratis. Ook de tafelgenoot krijgt een gratis vegetarisch voorgerecht'
Al meer dan 100 aangemelde restaurants
Meer dan honderd restaurants hebben zich inmiddels aangemeld voor de Vegetarische Restaurantweek. De week wordt georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërsbond en het radioprogramma Vroege Vogels in samenwerking met Variatie op de Kaart en Dinnersite.
Hoe vaak eet u vlees per week?
Doe de poll