Kassa

Vegan-logo is wegens kruisbesmetting geen garantie op afwezigheid dierlijke allergenen

26-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
333 keer bekeken
  •  
vegan 1127
Vegan en volledige plantaardige producten nemen toe in populariteit. Daardoor groeit ook het aanbod ervan. In dit type producten zitten geen dierlijke allergenen als vis, schaal- en weekdieren en eventueel ook melk en ei. Het gevaar schuilt dat mensen die hiervoor allergisch zijn ook verwachten dat deze allergenen niet aanwezig zijn in een product. Dit hoeft echter niet zo te zijn, meldt VMT.
Ondanks dat er geen dierlijke allergenen in producten met een vegan-logo aanwezig zijn, kunnen ook juist de plantaardige ingrediënten in het product voor een allergische reactie zorgen bij mensen met allergieën voor dierlijke allergenen. Ook kunnen producten met het label 'vegan' of 'plant based' dierlijke allergenen bevatten door kruisbesmetting. Mogelijke aanwezigheid van sporen van deze ingrediënten is niet alleen een risico bij een allergie, maar kan ook stuiten op morele bezwaren.
Bron: Allergenen Consultancy, VMT
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz27 jun. 2020 - 17:49

"maar kan ook stuiten op morele bezwaren." De enigste die hier Flink wat kabaal over maken zijn de TERROR-Vegans Ofwel De vegetagiers die het liefste alle Vlees en zuivel en eiwit boeren zien verdwijnen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!