Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Veel zout in groenten uit blik en pot'

26-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
groenten-groot_01.jpg
Wie moet oppassen met zout, kan beter geen groenten uit blik en pot eten. Dat meldde de Consumentenbond zondag op basis van een eigen onderzoek.
Te veel zout is ongunstig voor de bloeddruk. De Consumentenbond onderzocht met financiële steun van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit negen van de populairste soorten verwerkte groenten uit de diepvries en conserven uit de schappen van Nederlandse supermarkten.
Alle geteste groenten in blik en pot bevatten meer zout dan de bovengrens die het Voedingscentrum hanteert. Diepvriesgroente en verse groente zijn in dat opzicht beter, aldus de Consumentenbond.
Los hiervan bleek uit het onderzoek dat groenten uit blik, pot en diepvries niet wezenlijk onderdoen voor verse groeten. De verschillen in hoeveelheden vitaminen en mineralen zijn heel klein en in enkele gevallen kwam de diepvriesvariant beter uit de bus dan de verse. Zo scoorden zowel diepvriesdoperwtjes als diepgevroren spruitjes iets beter dan verse doperwten en spruiten, aldus de Consumentenbond. ANP Luister ook naar het interview van Radio Kassa met Babs van der Staak van de Consumentenbond over dit onderzoek.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!