Kassa

Veel woningen langs de kust opgekocht voor verhuur

28-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
680 keer bekeken
  •  
huizenprijzen huis koopwoning 1127

Volgens het onderzoeksjournalistieke platform Pointer worden in gebieden langs de kust veel woningen opgekocht door mensen die zelf ergens anders wonen. De woningen worden gebruikt als buitenhuis of verhuurhuis voor vakantiegangers. Dit bevestigt het Kadaster aan Pointer. 

Vooral op de Waddeneilanden worden veel woningen opgekocht. Zo is bijna 10 procent van alle huizen op Schiermonnikoog in handen van mensen die al een huis hebben. Daarna volgen Ameland en ook de grensstreek Tubbergen. Volgens Pointer gaat het niet om vakantiehuisjes, maar juist om gewone huizen die worden opgekocht als tweede huis of verhuurhuis.

Tweede huizen

Ook in Zeeuws-Vlaanderen worden veel woningen opgekocht, vooral de gemeente Sluis staat in de landelijke top. Sinds 2014 is het toegestaan om een tweede woning te bezitten in de gemeente Sluis. Inmiddels is 5 procent in het bezit van iemand buiten de gemeente. Maar liefst de helft van alle woningen in het dorp Cadzand in diezelfde gemeente is al in handen als tweede huis. 

Ook diverse andere gemeenten zien een stijgende lijn in het aantal tweede huizen. Het onderzoek is aankomende zondag te zien in Pointer. ANP

Meer over:

woningnood, woningen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

rinuszwam
rinuszwam29 jan. 2022 - 9:48

Dat soort ongelijkheid krijg men met een veel te doorgeschoten Marktwerking ! SCHANDALIG !!!

verfkwast007
verfkwast00728 jan. 2022 - 14:22

Ha Ha, dat was 25 jaar geleden ook al zo toen ik op Ameland woonde.Het is nou eenmaal een toeristish gebied en daarbij horen vakantie woningen.Maar zo'n onderzoek scoort natuurlijk goed in deze tijd van woningnood.

aad piraat
aad piraat28 jan. 2022 - 11:36

De hele samenleving gaat kapot door de tomeloze hebzucht van enkelen die nooit genoeg hebben. Helaas worden wij door deze lieden geregeerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!