Kassa

Veel werknemers zijn bereikbaar buiten werktijd

  •  
21-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bellen telefoon buiten vrouw
Bijna de helft van de werknemers is buiten kantooruren regelmatig bereikbaar voor collega's of klanten via e-mail, telefoon of WhatsApp. Managers zijn het vaakst bereikbaar buiten werktijd. Dat komt naar voren uit een enquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en onderzoeksinstituut TNO.
Uit de enquête blijkt ook dat een kwart van het personeel altijd buiten werktijd te bellen, mailen of appen is. Acht op de tien managers zijn regelmatig bereikbaar, net zoals leraren en andere werknemers in de pedagogische sector (zes op de tien). Werknemers in de techniek en zorg zijn minder vaak bereikbaar buiten werktijd, namelijk vier op de tien.

Opleiding en leeftijd

De bereikbaarheid van werknemers verschilt naar opleiding en leeftijd. Hoogopgeleide werknemers van boven de 45 jaar zijn het meest te bereiken, maar ook jongeren tot 25 jaar met een lage en middelbare opleiding zijn vaak bereikbaar. Relatief meer laagopgeleiden dan hoogopgeleiden zijn bereikbaar voor hun werk. Er zijn 63.000 werknemers ondervraagd voor het onderzoek van het CBS en TNO. ANP

Meer over:

bereikbaarheid, werk
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!