Kassa

Veel toiletpapier in huis? Dit kun je doen met wc-rollen

19-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
758 keer bekeken
  •  
wcrollen toiletpapier 1127
Voor alle hamsteraars én de mensen die géén bergen wc-papier in huis hebben gehaald... Je kunt allerlei handige, leuke en praktische dingen doen met lege en volle wc-rollen. Bekijk en deel deze tips voor jong en oud.

Omhulsel voor je snoeren

Liggen je opladers of andere draden en snoeren ook altijd door elkaar heen verwikkeld? Schuif een toiletrolletje om de draad als je deze hebt opgerold. Zo komen ze niet meer door elkaar te zitten.

Maak een knikkerbaan

Balen als je niet naar school kan. De hele dag gamen wordt misschien wat saai. Old skool knikkeren is ook leuk! Als je een stuk of dertig wc-rollen met elkaar verbind door de uiteinden met plakband aan elkaar te plakken, kun je je eigen knikkerbaan maken. Hoe langer de rij van wc-rollen, hoe leuker.

Kegelen

Zet vijf of zes (volle!) rollen op elkaar en je kunt kegelen. Neem een meter of vier afstand en probeer zoveel mogelijk rollen per beurt om te krijgen. Je kunt hiervoor een tennisbal gebruik of bijvoorbeeld een bolletje sokken.

Tissuerol

Verwijder bij een nog volle toiletrol het wc-rolletje uit het binnenste. Zo kun je de rol van binnenuit gaan gebruiken, als een tissuerol.

Pennenbakje

Bij deze tip heb je wat meer benodigdheden nodig. Waterverf, een stevig stuk karton, een schaar, lijm en vier of vijf lege wc-rollen, om precies te zijn. Als je nog een lege rol van de keukenrol hebt dan kun je die ook gebruiken.
  • Knip de rollen in verschillende lengtes.
  • Knip de uiteinden aan een kant een halve centimeter in. Zo kun je voetjes uitklappen, waarmee je de rollen vast kunt plakken aan het karton.
  • Geef de rollen de gewenste kleurtjes. Je kunt ze extra verfraaien met gekleurd papier of cadeaupapier.
  • Plak de rollen met de voetjes vast aan de het karton.
  • Klaar is het pennenbakje! Gebruik 'm voor je pennen, stiften, potloden, gummetjes enzovoorts.

Kiembakjes

Het is voorjaar! Gebruik de rolletjes om zaadjes in te laten ontkiemen. Knip de wc-rol half door, zet er een aantal tegen elkaar in een bakje, aarde erin, zaadjes erbij en laat de natuur haar werk doen. Zijn de plantjes groot genoeg, dan kun je ze verpotten of in de volle grond plaatsen.

Extra mondstuk

Soms kun je maar moeilijk bij die lastige plekjes komen met je stofzuigerslang. Houd een leeg rolletje aan het uiteinde om de vervelendste hoeken en gaatjes stof- en vuilvrij te maken.

Op zoek naar meer praktische huishoudtips? Kijk Simpel leven met Zamarra

Weet jij nog leuke tips en tricks voor je volle of lege gehamsterde wc-rol? Deel 'm hieronder.

Bronnen: Newsner.com, Lifehacks.com, Wcrolletje.nl, Ladylemonade.nl, knutselsvoorkinderen.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gerardvantol
gerardvantol23 mrt. 2020 - 17:24

Je kunt ook je fatsoen terugkrijgen en de rollen beschikbaar stellen aan bv verpleegkundigen, die door idioot hamstergedrag steeds misgrijpen, als ze na werktijd in de winkel komen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!