Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Veel te veel hulpverleners probleemgezin'

30-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
handen_hulp.jpg
,,Er komen veel te veel hulpverleners bij probleemgezinnen.'' Dat zei Tweede Kamerlid voor de VVD Brigitte van der Burg zondag. Uit onderzoek bleek dit weekeinde dat elk jaar 2,5 miljard euro wordt verspild door bureaucratie en een gebrek aan samenwerking bij de diverse betrokken instanties. RTL Nieuws heeft een concept van dat onderzoek in handen.
Dichtbij
De VVD dringt al langer aan op decentralisatie van onder meer de jeugdzorg. ,,Naar de gemeenten. Die krijgt dan de regie in handen, de financiën, de uitvoering en de verantwoordelijkheid'', aldus Van der Burg. ,,En het is dichtbij.''
"Horendol"
Ze weet dat er vaak wel vijf hulpverleners naar een gezin komen, ze kent zelfs een geval waar 17 mensen met raad en daad een gezin wilden bijstaan. ,,Allemaal met de beste bedoelingen, maar iedereen vanuit zijn eigen terrein. Met weer eigen voorwaarden en regels. En niemand heeft dan de eindverantwoordelijkheid. Een normaal gezin zou daar al horendol van worden, dus zeker een gezin dat toch al moeite heeft het leven te organiseren.''
Wel kwaliteit
Er moet volgens haar tempo gemaakt worden met de aanpak. ,,Maar wel goed! Voor de gezinnen zelf, maar ook voor de samenleving. Iedereen heeft het in deze crisistijd wel over het geld, maar daar komt de vergrijzing nog bij.'' De samenleving heeft straks dus ook helemaal niet zoveel hulpverleners meer over, vreest Van der Burg.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!