Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel te stroeve schuifpui

23-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
In mei 2007 bestelt Stephan van der Sluijs uit Klaaswaal twee schuifdeuren. Voordat hij ze afrekent, test Stephan de deuren uitvoerig in de showroom. En de deuren gaan heel soepel, met zijn pink trekt Stephan ze open. Na vijf maanden worden de deuren geleverd, maar het valt erg tegen.
Ze gaan nauwelijks open. En Stephan maakt zich vooral zorgen om zijn kinderen. Want, hoe komen zij naar buiten als er bijvoorbeeld brand uitbreekt? Vele brieven en telefoontjes naar het bedrijf dat de deuren geleverd heeft, halen niets uit en daarom roept Stephan de hulp van de Belbus in.
Bieswa Biekhram, keurmeester van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw, constateert aan de hand van een proef met een veerunster, dat er om de deuren te openen 250 Newton, oftwel 25 kilo trekkracht nodig is. En dat is veel meer dan de norm. Als Stephan samen met Bieswa naar Maarheze gaat, naar het hoofdkantoor van de winkel waar de deuren gekocht zijn, moet helaas de camera uit.                   
Als we nog een keer langs gaan bij Stephan, blijkt het probleem opgelost! In de sponning van de deur is een iets smallere strip geplaatst. Daarmee is de stroefheid verdwenen, en krijgen ook de kinderen de deuren weer heel makkelijk open!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!