Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Veel schuldeisers V&D vissen achter het net'

20-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
v&d-930x520
Veel gewone schuldeisers van het failliete V&D zien hun geld waarschijnlijk nooit meer terug. De afwikkeling van het bankroet van de warenhuisketen is nog in volle gang, maar nu al is duidelijk dat er in de boedel niet voldoende geld zit om alle gedupeerde leveranciers, verhuurders en andere partijen met vorderingen te compenseren.
Schuldenberg
De schuldenberg van V&D en La Place tezamen bedraagt nu al meer dan 200 miljoen euro, blijkt uit het tweede faillissementsverslag dat woensdag is gepubliceerd. Verscheidene schuldeisers hebben hun vorderingen daarbij nog niet eens ingediend.
In het geval van V&D hebben de curatoren nog dik 54 miljoen euro om uit te keren. Dat geld is echter in eerste instantie bestemd voor belangrijke schuldeisers als het UWV, de Belastingdienst en voormalig eigenaar Sun Capital. Daarna blijft er waarschijnlijk niets over. In de boedel van La Place zit nog 71 miljoen euro. Voor de schuldeisers van de failliete restaurantketen ziet de situatie er dus iets rooskleuriger uit. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!