Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel scholen zien volledige heropening voor zomervakantie niet zitten

21-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
423 keer bekeken
  •  
school klaslokaal 1127

De beslissing om de scholen helemaal te heropenen, komt voor sommige scholen nog te laat om nog te worden uitgevoerd. Dat meldt Trouw. Het kabinet beraadt zich zaterdag in het Catshuis over deze keuze.

Scholen zien de zomervakantie nu snel naderen. Daarom is Ilyas Bagci, directeur van de Rotterdamse scholengroep Lyceum Kralingen en Mavo Centraal, eerst nog voorstander van het heropenen van het voortgezet onderwijs, maar ziet hij nu geen kans meer om de hele organisatie om te gooien. Hij denkt dat zeker vier of vijf andere Rotterdamse middelbare scholen met hetzelfde kampen. De directeur stelt niet nog eens dit van zijn team te kunnen vragen.

Ook in Eindhoven, Bladel en Geldrop gaan zeker vijftien middelbare scholen niet voor de zomer terug naar het normale schoolrooster. Dat meldt directeur-bestuurder Martin van den Berg van drie Eindhovense scholen.

Signalen dat schoolleiders en leraren volledige heropening niet zien zitten

Er zijn meer signalen dat schoolleiders en leraren volledige heropening niet zien zitten. Zo hield CNV Onderwijs een enquête onder 1359 leden. Daaruit blijkt dat ook het merendeel van de leraren geen voorstander is van heropening.

Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!