Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Veel routes Air France naar budgetdochters'

19-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_vliegveld_09.jpg
Air France wil een groot deel van zijn korte tot middellange routes onderbrengen bij de goedkopere dochtermaatschappijen Transavia en Hop. Dat schrijft de Franse krant Les Echos woensdag, vooruitlopend op de nieuwe strategie die moederbedrijf Air France-KLM in september ontvouwt.
Grotere rol
Bij de presentatie van de halfjaarcijfers vorige maand liet Air France-KLM al doorschemeren dat de budgetdochters de komende jaren een veel grotere rol krijgen binnen de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep. Op de details van dat plan wilde de top van het concern toen evenwel nog niet ingaan.
Overhevelen
Volgens Les Echos wil Air France vrijwel alle vluchten die niet zorgen voor aanvoer van overstappende passagiers naar het internationale knooppunt Parijs Charles de Gaulle, overhevelen naar een goedkoper opererend dochterbedrijf. Transavia richt zich daarbij op toeristen, terwijl Hop met name de binnenlandse Franse markt bedient, aldus de krant.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!