Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Veel parkeergarages onder de maat'

21 okt 2009
  •  
leestijd 1 minuten
2439338.jpg
De kwaliteit van veel parkeergarages laat te wensen over. Te smalle parkeerplekken, pilaren die in de weg staan en een gebrekkige wegbewijzering zijn schering en inslag. Dat stelt de ANWB op basis van een onderzoek onder vijftig parkeergarages in Nederland.
Kenmerken van een ideale parkeergarage zijn volgens de mobiliteitsclub onder meer een goede wegbewijzering, brede parkeervakken, eenrichtingsverkeer, goede verlichting, de aanwezigheid van personeel en goede voorzieningen voor rolstoelgebruikers.
Vijftien van de onderzochte parkeergarages scoorden op een schaal van 0 tot 10 een ruime voldoende, een 7 of hoger. Q-Park Mosae Forum in Maastricht kwam met een 9,3 uit de bus als de beste parkeergarage.
Vijftien parkeergarages scoorden onder de 6. Het verst verwijderd van het ideaalbeeld was Hooghuis in Eindhoven. Deze parkeergarage kreeg een 2,7 als rapportcijfer.
Bij 37 van de vijftig parkeergarages troffen de onderzoekers speciale parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers aan, maar in slechts 13 gevallen waren die plekken breed genoeg om als rolstoeler zelfstandig de auto uit en in te kunnen.
In vrijwel alle garages waren camera's. De helft van de parkeergarages had een beheerder.
De ANWB testte in 2005 al eens 62 andere parkeergarages. De resultaten van dit onderzoek waren nauwelijks beter dan dat van vier jaar geleden. (anp)

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar