Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel overstappers zorgverzekering laatste dagen van het jaar

27-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rekenmachine rekening vergelijken 1127
In de laatste dagen van het jaar wordt er weer massaal overgestapt van zorgverzekering. Amanda Bulthuis, van de financiële vergelijkingssite geld.nl, zegt deze periode vier keer zoveel bezoekers te krijgen.

Volgens Bulthuis is het dit jaar nog belangrijker om je te oriënteren op een eventuele overstap. Vanaf 2020 kunnen collectief verzekerden maximaal op maximaal vijf procent korting rekenen (dat was tot nu tien procent). Ook zijn kortingen op aanvullende verzekeringen veelal verlaagd. Eerder bleek al dat besparingen kunnen oplopen tot 500 euro per jaar.

Overstappers iets vaker aanvullend verzekerd

Bulthuis ziet een opvallende trend bij mensen die al via geld.nl zijn overgestapt. Bijna driekwart kiest naast de basisverzekering ook één of meer aanvullende verzekeringen. Dat is een stijging van 2,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. De aanvullende pakketten omvatten voornamelijk fysiotherapie en tandverzekeringen. Daarnaast zetten mensen in op verzekeringen voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen en medische hulp in het buitenland.
Volgens Bulthuis verzekeren mensen zich te ruim met deze aanvullende pakketten. Haar advies luidt dan ook om kritisch te kijken naar welke zorg je verwacht nodig te hebben en welke kosten je denkt te maken.
WIl je weten wat er in 2020 allemaal verandert in je zorgverzekering, of wat je moet doen bij verschillende soorten schade? Neem dan een kijkje in ons dossier Verzekeren.
Bron: Geld.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!