Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel ongelukken, veel files in ochtendspits

19-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto-ongeluk_11.jpg
De ochtendspits is maandag rommelig verlopen. Er waren veel ongelukken en daardoor ontstonden veel files. De problemen waren het grootst op de A2, A4 en A6. Een verband tussen de ongelukken is er niet, aldus de ANWB, ,,het is bijvoorbeeld prima autoweer''. Volgens de ANWB stond er rond 8.30 uur 250 kilometer file. Dat is twee keer zoveel als normaal.
Kettingbotsing
De A2 was in zuidelijke richting dicht bij knooppunt Oudenrijn in de buurt van Utrecht. Daar waren negen voertuigen op elkaar gebotst. Zeven voertuigen moesten worden weggesleept. Verkeer kon via de parallelbanen langs het ongeluk. Op de A4 werd de Schipholtunnel afgesloten richting Amsterdam na een ongeluk. De A6 was bij Almere gestremd vanwege een ernstig ongeluk met een motorrijder, ook richting Amsterdam.
Op de A4 waren er ook problemen bij Leiden. Daar is afgelopen weekeinde een nieuw stuk snelweg in gebruik genomen. Wie in Leiden de snelweg af moet, wordt over een parallelstrook gevoerd, gescheiden van het doorgaande verkeer. Automobilisten zijn daar nog niet aan gewend. Vanaf Den Haag stond daardoor ongeveer 10 kilometer file. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!