Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Veel onduidelijkheid nieuwe pensioenregels'

21-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_papier.jpg
Acht op de tien Nederlandse werkgevers weten dat ze hun pensioenregeling moeten aanpassen, maar de helft weet nog steeds niet exact wat zij moeten wijzigen. Dat concludeert onderzoeksbureau Aon Hewitt in een maandag gepubliceerd rapport.
Opvallend
Een op de zeven organisaties weet volgens het bureau niet of haar huidige pensioenregeling voldoet aan de nieuwe regels. Dat is opvallend omdat de versobering van de fiscale regels voor bijna alle pensioenregelingen gevolgen heeft, aldus Aon.
Grote gevolgen
Door fiscale wijzigingen per 1 januari volgend jaar zullen medewerkers met een inkomen boven een ton minder pensioen gaan opbouwen. Adviesbureau Hay Group heeft in een ander onderzoek berekend dat dit grote gevolgen heeft voor deze groep. Het bureau becijferde dat de jaarlijkse pensioenschade voor iemand van 45 jaar, bij een gemiddelde pensioenregeling en een salaris van 150.000 euro, ongeveer 24.000 euro bedraagt.
Pensioenopbouw mislopen
Dit betekent dat de pensioenuitkering van deze medewerker daalt met ongeveer 38 procent. In het ergste geval lopen werknemers met een salaris van boven een ton tot meer dan 70 procent van hun pensioenopbouw mis.
De pensioenschade heeft niet alleen betrekking op het ouderdomspensioen, maar ook op de uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid of overlijden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!